BODI Gyuri

Administrator BestOptic, Trainer & Consultant Profesional ZEISS România, absolvent al programului de studii Optometrie

Mă bucur că am ocazia să vă transmit niște idei despre experiența mea ca si optometrist.
Faptul că azi sunt la optometrie se datoreză unei conjuncturi interesante. Eu mă vedeam la electrothenică, iar prietena mea de atunci se înscrisese la optometrie. Noi doi eram in aceeași generație și am ales facultatea de inginerie, Transilvania. Exact după formalitățile de înscriere, ea s-a intors cu pretextul ca și-a uitat umbrela. De fapt i-a transmis secretarei ca m-am răzgîndit și că vreau la optometrie...

Despre optometrie, fiind și prima generație, nu știam prea multe, așa cum mă găndesc că se întămplă la majoritatea dintre voi. În primul an, am avut parte de materii generale cum ar fi matematică, chimie etc și in afară că ințelegeam că sunt student la un profil ingineresc, nu ințelegeam rolul noțiunii de optometrie. Însă cum avansam, corelat cu anii de studii, începeam să înteleg din ce in ce mai mult, dar și implicarea mea era din ce in ce mai mare. Ca orice student am avut emoțiile mele, dar eram si destul de ambițios, ca să evoluez.

Pentru a-mi lua examenele oricum trebuia să învăț, asa că m-am mobilizat si am reușit să obțin note mari care se converteau și în bursă(bani care mă ajutau mult la vremea respectivă). Anii de studii și materiile parcurse stau la baza cunoștiințelor mele de acum. Ca si absolvent al optometriei, vă pot spune că timpul petrecut la facultate este foarte important, că nu prea poți recupera anii respectivi. Și mi-am dat seama că învățatul cât și nevoia de a mă dezvolta sunt prezente și acum, indiferent de nivelul la care am ajuns. Deopotrivă, îmi dau seama că in fiecare zi însușesc tot mai multe informații, mai ales acum cand sunt multe posibiltăți de supraspecializare, din care multe nici măcar nu sunt exploatate.

Când eram student, făceam practică la cea mai titrată optică de la vremea respectivă, unde mi s-a și promis că o să fiu angajat însă cum în viața nu e totul previzibil, și cum ne așteptăm noi, am fost nevoit să caut un alt cabinet, în vederea angajării.

M-am informat, cine e cel mai bun oftalmolog in Brașov, la care m-am dus oarecum încrezător, ca să obțin un loc de muncă, și mă bazam pe faptul că eram un student bun si credeam despre mine că eram bine pregătit. M-am ales cu un zămbet si am fost lăsat să asist la activitatea de zi cu zi, ca să văd și să înțeleg de fapt ce presupune optometria. Pănă la urmă am fost acceptat in echipa respectivă, tratat cu respect, dar și frecvent pus la încercare. Pentru voi, care sunteți la început de drum, vă dau un sfat sincer: deși nu este ușor niciun început, să nu puneți toate obstacolele la suflet, și să perseverați zi de zi.

Lucrând cu oamenii, să fiți mereu deschiși, să ajutați, să vă exercitați profesia cu etică, dăruire și plăcere, și să nu uitați niciodată că vorba bună nu costă, iar prin toate acestea veți face cinste profesiei de optometrist.

Optometria este o profesie, care vine în slujba vederii, înțelegerii, corectării și îmbunătățirii acesteia. Cum știm vederea este cel mai important senzor,si este răspunzătoare de 80% din simțurile totale ale omului. Satisfacția muncii mele este că în fiecare zi pot ajuta copii, adolescenți, oameni din toate categoriile și bătrâni să se bucure de ochi fericiți, si sunt conștient că in mod direct contribui si la calitatea vieții acestora. Personal sunt pasionat de această meserie, si vă pot povesti din propria experiență că cine se implică și se dăruiește are parte de rezultate extraordinare. Dacă ar fi să concluzionez, pot spune că invățatul, alături de motivație si perseverență sunt aspecte care mă definesc, atât în trecut cât și în prezent.

Aveți încredere în voi, nu vă pierdeți entuziamsul, dedicarea si implicarea, pentru a deveni un profesionist al vederii!

Optometrist, Bodi Gyuri

Admitere