Acțiune de ecologizare derulată de studenții DPM

Studenții Facultății de Design de produs și Mediu au desfășurat în acest sfârșit de săptămână o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Cimitirului Eroilor (Bartolomeu). Firma de salubritate „Comprest” a pus la dispoziția studenților toate materialele necesare: saci, mănuși, produse pentru dezinfectare și măști de protecție sanitară. Astfel, studenții UNITBV și-au propus nu doar să curețe și să ecologizeze zona, ci și să îi îndemne și pe alți brașoveni să le urmeze exemplul. În plus, studenții vor să atragă atenția că tot mai multe zone din oraș sunt sufocate de gunoaie și că stă în responsabilitatea noastră, a tuturor să menținem zonele curate. 

În doar câteva ore, studenții Facultății de Design de produs și mediu, îndrumați de conf. dr. Cristina Cazan, au strâns nu mai puțin de 120 de saci cu deșeuri care au fost apoi preluați de utilajele Comprest și transportați la depozitul ecologic/stația de sortare în vederea eliminării/valorificării. 

Intenționăm să derulăm mai multe astfel de acțiuni pe parcursul întregului an, atât cu scopul de a ecologiza diverse areale, care din neglijența unor persoane s-au umplut de diverse resturi menajere, cât și pentru a-i îndemna pe tineri  să conștientizeze că problemele de mediu generate de activitățile cotidiene în zonele locuite nu trebuie să afecteze sănătatea umană, confortul şi mediul înconjurător. Implicarea socială și simțul civic merg mână în mână cu educația pentru viață și transformarea tinerilor în adulți responsabili și educați. Le mulțumim tinerilor pentru implicare și Universității Transilvania și Primăriei Municipiului Brașov pentru sprijinul acordat”, au precizat reprezentanții operatorului de salubrizare Comprest SA.

La acțiunea de ecologizare au participat 35 de studenți ai Facultății de Design de produs și Mediu, alături de alți reprezentanți ai companiei de salubritate „Comprest”.